HTML

Linkblog

Serendipity

Serendipity denotes the property of making fortunate discoveries while looking for something unrelated, or the occurrence of such a discovery during such a search. The word has been voted as one of the ten English words that were hardest to translate in June 2004 by a British translation company. (by Wikipedia) Kritikák ételekről, italokról és programokról.

Friss topikok

2011.07.20. 14:07 little wombat

Szárcsa Hotel - összefoglaló

 

Miután egy teljes hetet töltöttünk a Szárcsában, őszintén mondhatom, hogy ez a legjobb szálloda, ahol valaha jártam, ráadásul az ár-érték aránya is hihetetlenül magas. Egy franciaágyas szoba hétköznaponként 16.500 Ft-ba kerül éjszakánként két főre, de hétvégente csak 13.500 Ft, és ebben benne van az igazán minden igényt kielégítő félpanziós ellátás, a teljes wellness-részleg használata (a medencéken túl finn szauna és gőzfürdő is a rendelkezésünkre állt), illetve ingyenes kerékpárbérlési lehetőség is. Nagyobb családoknak szintén ideális, mert 6 éves korig minden ingyenes, 12-18 éves kor között is csak 2000 Ft/éj. Ezt sokan ki is használták, rajtunk kívül csak 1-2 párt láttunk, többnyire mindenki gyerekekkel érkezett.

A tisztaságra is nagyon ügyeltek, naponta takarították kérés nélkül is a szobát, hoztak új törölközőket, még a cipőinket is szépen egymás mellé sorba rendezték (!). Ha minimális kritikával szeretnék élni, annyit hozzátennék, hogy a takarítás után általában nem zárták vissza a szobaajtót, így ha mondjuk valamelyik vendég késztetést érzett volna rá, simán kipakolhatta volna a cuccainkat. Emellett a falak elég vékonyak lehettek, mert előfordult, hogy 5-6 körül hallottuk, ahogy a szomszéd szobában zuhanyoznak, szobán belül pedig tényleg nagy volt a zaj, ha ment a zuhany. Remélhetőleg a most épülő szárnyban ezt valahogy meg fogják oldani.

A reggeli minősége is nagyon meglepett minket: sehol nem tapasztaltunk ennyire bőséges, jó minőségű hozzávalókból összerakott és változatos kínálatot. Többféle müzliszelet és gabonapehely, lekvárok, fehér- és barna kenyér, mini croissant, egész kenyerek, amiből tetszés szerinti nagyságút vághattunk, legalább 4-5 féle sajt és ugyanennyi felvágott, mind minőségi,  friss gyümölcsök (málna, eper, banán, alma, stb). A meleg reggelihez szokottak ehettek tojásrántottát, virslit, sült bacont és bundáskenyeret is.Italnak kétféle 100%-os üdítő és hozzá több méretű pohárból vehettünk (4 decis is), illetve kávégép is rendelkezésünkre állt, valamint pirítót is kiraktak. A kisebbeknek volt többféle müzli, abból se a gagyi tesco gazdaságos fajta, hanem Cini Minis, Chocapic, Nestlé csokis, illetve nagy halom Túró Rudi. Mindent folyamatosan pótoltak ha elfogyott, és látszott, hogy csak aznap használják fel a cuccokat, másnap ugyanolyan frissen kaptunk mindent. Valahogy így kell elképzelni:

 

 Az asztalokon  -nem csak vacsoraidőben - mindig találtunk egy értékelő lapot, így a csárdába betérők is érezhették, hogy itt fontosnak tartják a visszajelzéseket. Az étlapon olvasottak alapján pedig tényleg sokkal szívesebben ad az ember borravalót, annál is inkább, mert valóban a személyzet minden tagja megérdemli.

 

Végezetül mutatnék pár képet az étterem azon ételeiből, melyek a félpanzió választékában is benne voltak.  Akad olyan köztük, amit az ellátáson felül rendeltünk, így már biztos, hogy ugyanolyan minőségű és saccra mennyiségileg is akkora volt, mint a vacsora.

Rántott camambert szezámos bundában:

(Fent: Fokhagymás pulykamellsteak párolt zöldségekkel, lent: ugyanez spenótos-paradicsomos szélesmetélttel)

(Hagymaleves, tele sajttal. Annyira tele, hogy nekem egyáltalán nem érződött benne a hagyma, de így is tökéletes volt.)

 Juhtúrós csirkemell:

 

 És végezetül a havi ajánlatból: "Könnyű nyári lime-os mascarponekrém"

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rating.blog.hu/api/trackback/id/tr73081741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása