HTML

Linkblog

Serendipity

Serendipity denotes the property of making fortunate discoveries while looking for something unrelated, or the occurrence of such a discovery during such a search. The word has been voted as one of the ten English words that were hardest to translate in June 2004 by a British translation company. (by Wikipedia) Kritikák ételekről, italokról és programokról.

Friss topikok

2012.10.28. 14:07 little wombat

Ajánlott:DiVino Borbár

Címkék: ajánlott borbár

A hosszú hétvége vasárnapján úticélként jelenlegi törzshelyünket, az Egykettő-t  vettük célba,de mivel ott éppen átalakítás folyt - a kinti rész mellé/helyett most egy beltéri borozó készült, amely azóta megnyitotta kapuit - , ezért a már korábban kinézett DiVino Borbárba látogattunk el. Az első dolog, amit megjegyeztem a helyről, hogy nincs asztalfoglalásra lehetőség, így valószínűleg a hosszú hétvégén is nagyobb eséllyel kapunk majd asztalt. A helyszínből adódóan (V.kerület, Szent István tér)  azt gondolná az ember, hogy szinte nem is látunk majd magyar vendéget, de kellemesen csalódnunk kell: a fiatal 18-20 évesektől kezdve a középkorú borkedvelőkig terjed a vendéglista. Az ajtóval szemben hatalmas bárpult, beljebb haladva impozáns, jól kidolgozott enteriőr fogad minket. A hosszú padsor mellett apró "beugrók" teremtik meg a lehetőséget egy kis magányra, elvonulásra.

borok.png

 belül.png

A kiszolgálás a pultnál történik, melyben egyszerre 3-4 fiatal borértő tevékenykedik. Elsőre egy igen megosztó bort sikerült választanom - "pincérem" elmondása szerint, aki mindegyik tételnél csak a kóstolómennyiség elfogyasztása után tölti tele a poharamat. Kitűnik, hogy tényleg ért a borokhoz, és szívesen beszél róluk egy kicsit - már ha időt tud szakítani rá, mivel a teremben folyamatos a sürgés-forgás. Elmagyarázza a nálunk érvényben lévő rendszert: a poharakért 500 FT kauciót számolnak fel, amit annak visszavitelekor természetesen visszaadnak (egyébként az üvegekre is hasonló szabály van érvényben, lásd az alábbi képet:). Sőt arra bíztat, hogy nyugodtan sétáljunk ki a borral a szabad levegőre. Az aktuális kínálat (az általam annyira kedvelt) fekete táblán szerepel, borvidékek szerint. A borbár egyik partnere a Junibor egyesület, amely a kínálaton is erősen nyomot hagy: főleg fiatal, illetve feltörekvő borászok tételei kapnak helyet, illetve különleges, kistételes darabokat is kóstolhatunk. Mindemellett borszaküzletként is üzemel a hely, valamint időről-időre egy-egy neves borász is tiszteletét teszi nálunk. Nem meglepő tehát, hogy  DiVino idén bekerült a  Michelin által ajánlott helyek közé (olyan éttermek mellett, mint a Nobu,a Csalogány26, a Bock vagy a Mák Bistro). 

pohar.png

Az atmoszféra a telítettség ellenére nyugodt, minden adva van ahhoz, hogy az ember könnyen elmerüljön gondolataiban,vagy csak egy csendes estét töltsön el kettesben.A borok mellé különböző borászok nevével fémjelzett szendvicseket, előételeket, illetve desszerteket kínálnak (ezt most kihagytuk). 

A DiVino-t olyanoknak tudom nagyon ajánlani, akik szeretik a csendes, meghitt beszélgetéseket néhány pohár bor társaságában eltölteni, s eközben szívesen tanulnak újakat a magyar borokról.

Kiszolgálás:5/5

Kínálat:5/5

Minőség:5/5

Ár/érték: 5/5

Honlap: DiVino 

 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása