HTML

Linkblog

Serendipity

Serendipity denotes the property of making fortunate discoveries while looking for something unrelated, or the occurrence of such a discovery during such a search. The word has been voted as one of the ten English words that were hardest to translate in June 2004 by a British translation company. (by Wikipedia) Kritikák ételekről, italokról és programokról.

Friss topikok

2013.05.22. 21:48 little wombat

Időkapu nyílt Egerben - Palazzo Wellness Villa

Címkék: eger ajánlott

Szokásomhoz híven hosszas nézelődés és kutatás előzte meg idei első úticélunkat, míg végül a csodálatosnak ígérkező, mesébe illő Palazzo Wellness Villára esett a választásom. A Booking.com oldalán 9.4-es pontszámmal büszkélkedő, családi tulajdonban álló villa 2012 óta nyújt szálláslehetőséget a pihenésre, elvonulásra vágyók számára.

Figyelmemet különösen a 4000 nm-es kert, valamint a házi finomságokban bővelkedő reggeli gondolata keltette fel. Az Eger főterétől negyed órányi sétára fekvő Villához érve úgy érezzük, mintha egy másik dimenzióba csöppentünk volna: a környező házak, épületek, valamint a szűk kis utcácska értetlenséget szül bennünk arról, vajon hogyan férhet el egy ilyen hatalmas családi villa ezen a területen. Szerencsére a helyszínt végig kis táblácskák jelzik, így gyorsan megnyugszunk: nem tévedtünk el.

kornyek2.jpg

kornyek1.jpg

A recepció felé sétálva színpompás virágok övezik utunkat, egyszerűen szólva tökéletes nyugalom árad a helyből, amely az ott töltött idő alatt végig megmarad. A bejelentkezés után welcome drink-kel fogad minket a tulajdonos (külön optimalizálva a hölgyekre, illetve a férfiakra), majd kapunk egy kis térképet, valamint ajánlásokat, hol érdemes enni, mit érdemes megnézni. Tökéletes kezdet. 

A szobába toppanva még nagyobb nyugalom áraszt el: a honlapon található képek alapján döntöttem a 8-as szoba mellett, melyek csupán sugallták azt az igényességet, tisztaságot és művészi ízlésről árulkodó berendezést, ami fogadott minket. A superior szobában az előtérben helyezkednek el a szekrények, valamint egy régies stílusú fonott fotel, onnan nyílik a hálóként és nappaliként egyaránt funkcionáló másik szoba.

agy.jpg

nappali.jpg

Az erkélyünk a csodálatos kertre nézett:

kert1.jpg

kert3.jpg

kert4.jpg

A fürdőhelyiség szintén lenyűgöző: makulátlanul tiszta mosdó, bidé, vakítóan fehér zuhanytálca, tényleg nyomai sem látszanak annak, hogy ezeket már mások is használatba vették. Különösen praktikusnak találtam, hogy az állózuhany mellett rendelkezésünkre állt kézizuhany is (hosszúkás, keskeny kivitelben, így minimalizálva a vízveszteséget), illetve masszázsfunkcióval is el volt látva, valamint hermetikusan záródó ajtóval volt felszerelve. Mindent összevetve a legigényesebb fürdőszoba volt, amit eddig láttam.

furdo.jpg

furdo2.jpg

Őszintén szólva a TV olyan felszereltség, amelyet - bár alapvetően igényelni szoktam  - de kevéssé használok ki, legfeljebb elalvás előtt keresek valami műsort - viszont imponál, hogy itt erre is figyelmet fordítottak: bőséges csatornakínálat áll rendelkezésünkre, magyar és külföldi csatornákból egyaránt válogathatunk. 

Az ellátás csak reggelit foglalt magában sajnos (ezúton is bíztatnám a kedves Tulajdonosokat arra, hogy félpanziósra bővítsék azt), mindenesetre az gondosan összeválogatott, bőséges adag volt, hideg-meleg ételekkel, házi kolbászokkal és lekvárral. A lekvárra távozásunkkor rákérdeztem; egy Noszvajon élő néni készíti, cukor hozzáadása nélkül, a kedves házigazdáktól még a címét is megkaptam,így ha legközelebb arra járok, biztosan bevásárolok belőlük. A néni egyébként a hagyományosabb ízek mellett sütőtökből és szőlőből is készít lekvárt, ezeket muszáj lesz megkóstolnom majd.

reggeli2_1.jpg

reggeli3.jpg

reggeli1.jpg

A villához tartozik egy borospince is, melyet ezúttal az időhiány, illetve az előző esti Bolyki-pincészet látogatása miatt kihagytunk, legközelebb pótoljuk. A beltéri wellness-részlegben hideg vizes úszómedence, jakuzzi, szaunák és egy konditerem található, az odavezető folyosóról pedig egy klubszoba nyílik bárral, biliárddal, csocsóasztallal és megannyi festménnyel, dísztárggyal:

jatekszoba.jpg

kepek.jpg

A szobában elhelyezett információs anyag szerint az itt található minibárból (mely alkoholmentes italokat tartalmaz) nyugodtan kiszolgálhatjuk magunkat, utólagos önbevallás alapján működik a dolog, a személyzet segítségét csupán a röviditaloknál szükséges kérnünk. Ezek egyébként szintén nincsenek elzárva, a kínálat pedig igen tisztességes: a nőiesebb italok mellett a 89.9%-os abszintig terjed a skála. 

A Palazzo mindezek mellett rendelkezik még egy házimoziteremmel is, mely hangszigetelt,kényelmes ülőhelyekkel van felszerelve.

Egy-két helyen kifogásolták a vendégek, hogy a házigazdák már-már túlságosan közvetlenek, és véleményük szerint  érzékeltették velük, hogy a saját otthonukban fogadják őket, figyelve minden lépésüket. Nos ezt az ott töltött 2 nap alatt egyáltalán nem érzékeltem, mindvégig nagyon kedvesek és valóban közvetlenek voltak, de abszolút nem zavaró módon; reggelente kellemesen elbeszélgettek a vendégekkel, de érzékelték, ha valaki éppen nem vágyott társaságra a reggeli elfogyasztása közben.

Az egyetlen negatívum, amit meg tudnék említeni, hogy a másik szobából, illetve a folyosóról behallatszott hozzánk minden zaj, gyerekhang, de ez  nyilván az aktuális szomszédoktól is függ. 

A Palazzo Wellness villa egy csodálatos oázis, mely lehetőséget teremt az elvonulásra,kikapcsolódásra, és akár pár nap alatt feltölti az embert, hogy újult erővel térhessen vissza a mókuskerékbe: Ezúton is köszönjük a csodálatos élményt a házigazdáknak!  

1 komment

süti beállítások módosítása