HTML

Linkblog

Serendipity

Serendipity denotes the property of making fortunate discoveries while looking for something unrelated, or the occurrence of such a discovery during such a search. The word has been voted as one of the ten English words that were hardest to translate in June 2004 by a British translation company. (by Wikipedia) Kritikák ételekről, italokról és programokról.

Friss topikok

2014.03.30. 16:45 little wombat

The Butcher's Kitchen

Az egy nap a városban blogban nem kisebb bókot kapott, nemes egyszerűséggel "szendvicsmennyországnak" nevezett egység is beleillik abba a sorba, amely a mostanában megnyitott helyek sajátja: meglepő helyszínen, szűk utcában megbújva nyújt olyan gasztroélményt, amely még a gyakorlott kalandorokat is meglepődésre készteti. A helyszín a 8.kerületi Klauzál utca, mely egyáltalán nem mondható festői környéknek. Nem másért, a híres pastramiért jövünk ide, ám a pultnál töredelmesen vallomásra kerül sor, mely méginkább felerősíti kíváncsiságunkat: "Képzeljétek, ilyen még nem történt velünk, de teljesen kifogytunk belőle, most csak egy pastramit tudok adni nektek. Néhány perc türelmet kérnénk, mindjárt érkezik az új szállítmány".

Így amíg várakoztunk, közösen nekiláttunk az ínycsiklandozó szendvicsnek az udvaron – mert szerencsére kifogtuk az első hétvégét, amikor már kabátban kellemesen el lehetett üldögélni a szabadban. Az első falat erős WOW-élményt vált ki belőlünk, annyira tökéletesen eltalált az egész, a coleslaw friss és kellő szósszal volt megtámogatva, a mustár nem nyomja el a húst - ami egyébként tekintélyes adag, remekül elkészítve - mi sem fogalmazhattunk volna pontosabban Magyarósi Csabánál: ez maga a kánaán.

 

Igaz, hogy még összehasonlítási alapunk nem volt - azóta a szintén újonnan nyitott Cirkuszban is kóstoltunk ilyen szendvicset, és meg kell mondanom, elég magas mércét állított nekünk a Butcher's Kitchen - de legyen elég annyi, hogy a második szendvics bár jött velünk haza, szerintem egy óráig sem állt érintetlenül.

A pastrami a legdrágább szendvicsük egyébként (1690 Ft), de higgyétek el, az ízélményért cserébe megéri otthagyni ennyit.

Szólj hozzá!

2014.03.06. 21:18 little wombat

Szilveszter a Tiszavirágban

Címkék: hotel boutique Tiszavirág

A műemlékházból felújított szegedi boutique-hotel megnyitásával gyorsan híre ment annak, hogy újabb ígéretes konyha született meg Szegeden. 

Az épületet igyekeztek kellő gondossággal megújítani, helyenként meghagyva az eredeti(nek tűnő) állapotokat.Így például az óriási belmagassággal rendelkező épületben a lépcső melletti oldalfalakra pillantva úgy érezhetjük, egy régi bérházban járunk, de amint felértünk az első emeletre és kitekintünk a belső udvarra, szembesülhetünk azzal, hogy egy szinttel lejjebb komoly műhelymunka zajlik - a serény szakácsok már a vacsorán munkálkodnak. 

Hétfőn érkeztünk meg, ami a Tiszavirágban Hamburger-Day-ként vonult be a szegedi köztudatba. Ezt eleinte kissé bántuk, hiszen így a szokásos menüt nem volt lehetőségünk kipróbálni, ám a hamburger és lazacburger, valamint a mellé kínált házi burgonyacikkelyek fogyasztása  elégedettséggel töltött el bennünket.

Az első emeleti, közösségi tér mellett elhelyezkedő szoba szépen felújított volt, csupán két olyan kissé zavaró tényező volt, mely nem tudta elkerülni figyelmünket. Úgy tapasztaltuk, hogy a mostanában megnyitott hotelekben bevett szokás, hogy a hálószoba és a fürdőszoba között oldalról egy félig-meddig áttetsző üveg biztosítja a szeparáltságot, amely miatt az ember kissé kényelmetlenül érezheti magát. A modern zuhany-megoldást (a zuhany és a fürdőszoba többi része között nincs elválasztó perem) már kezdem megszokni,így azt külön nem is szeretném kiemelni, viszont tapasztalatunk szerint hasznos lenne elgondolkodni a hangszigetelésen, mert a kisgyermekes vendégek korán reggel szívesen veszik birtokba a közösségi teret  - különös tekintettel a kihelyezett diótörőre - , amely a szomszédos szobákba is behallatszik. 

A szilveszteri estére színvonalas zenei műsorral és elsőosztályú ételekkel gondoskodtak, melyek közül párom tetszését különösen a fügés-libamájas falatka nyerte el, de kóstolhattunk még kétféle hurkát, kolbászt, egészben sült malacot, különböző üdvözlőfalatkákat, illetve korlátlan mennyiségű, zamatos forraltbor is a rendelkezésünkre állt.

A szobához tartozó kontinentális reggeli pedig felülmúlta - a helyet megismerve - nem kis várakozásaimat: a választható vajas croissant hihetetlenül omlós volt, a frissen facsart almalé pedig olyan pluszt ad a szokásos narancshoz képest, hogy csodálkozom, hogy nem terjedt el jobban.

A személyzet roppant közvetlen és kedves volt mindvégig, a hely pedig bőven megér egy autóutat Budapestről, sőt, kötelező visszatérni a hotelbe, mely remélhetőleg nevével ellentétben még sokáig helyet adhat ilyen kellemes meglepetéseknek.

 

Szólj hozzá!